Numar total de pagini: 729

Ultimele articole publicate


  `

  Ultimele mesaje

   • Ungureanu Mirel: Salutare Cum pot descarca revistele ?...
   • stan ion: cum sa deschide revista sa pot vedea uu...
   • Admin: Am raspuns pe e-mail....
   • Liviu Popa: Buna, Am avut o publicatie in Tehnium p...
   • Admin: Speram sa va ajute....
   • Admin: Buna Ion, scopul intial al website-ului ...
   • Ion: Buna ziua, Am o mare rugăminte legat ...
   • Costica Neculau: Multumesc! O carte foarte buna ca incepa...
   • Admin: tocmai am verificat si functioneaza...
   • Morariu Calin: Fisierul revista_ret_no.14_-_publicata_...

  Revista RET Nr. 2 – De ce ne pleaca inventatorii

  Revista publicata in anul 1990, Timisoara – RET

  Autor Mircea Tomoroga


  1. Toate revistele RET
  2. Revista RET nr. 2 - Cuprins
  3. De ce ne pleaca inventatorii
  4. Dispozitive si circuite electronice - Proiecte
  5. Turometru numeric
  6. Principalele standarde grafice pentru PC-uri
  7. Aprindere electronica
  8. Cuvant de inceput
  9. Virusurile calculatoarelor
  10. Info Sat
  11. Amplificator de putere (Power amplifier P.A.)
  12. Dinamica sau zgomot si distorsiuni
  13. uhard
  14. Radio TV - miniantena colectiva
  15. Protectie la supratensiune
  16. Amplificator de banda larga
  17. Foi de catalog
  18. Inapoi la Revista RET nr. 1
  19. In continuare la Revista RET nr. 3

  Revista RET Nr. 2 – De ce ne pleaca inventatorii

  Atragem, pe aceasta cale, atentia tuturor celor competenti azi, asupra unui fapt deosebit de important pentru viitorul tehnic si economic al patriei noastre: Avem o adevarata “hemoragie” de inteligenta. Pur si simplu ne pleaca specialistii pentru ca nu au avut conditii sa-si realizeze ideile, pentru ca nu s-au pus in aplicare brevetele lor achizitionate de stat, pentru ca acestea nu au fost” platite corespunzator avantajelor pe care le aduceau sau pentru ca nu au avut posibilitatea sa faca un schimb liber de idei cu specia¬listi de peste hotare.

  Ei vor gasi cu siguranta oameni care sa-i asculte, sa-i plateasca, sa-i sustina si sa le asigure in strainatate conditii de munca convenabile. Aveam impresia ca exportul uman s-a incheiat in 22 decem¬brie 1989, dar fenomenul actual este mult mai primejdios. Si aceasta pentru ca O.S.I.M. nu ia repede in considerare o modificare substantiala a politicii de plata catre autori a brevetelor, mai ales a acelora care se pot; cornercializa “dincolo” la preturi ridicate, in valuta forte, si pe care noi nu le-am aplicat pina in prezent neavind dotarea tehnologica corespunzatoare.

  Exista, in mod cert, o “comoara” neexplorata si, bineinteles, necunoscuta publicului larg. Exista si posibililalea sustinerii unor brevete romanesti in alte state: “…dau un ban, dar stiu ca merita…” Pentru ce sint platiti atiti experti iiî economie, in marketing, etc., cind se stie ca politica brevetelor, exportul de inteligenta, de productie intelectuala, sint marea descoperire a secolului nostru, sint chiar “pita” unor state ca S.U.A., R.F.G., Franta?

  Va cerem, stimati conducatori, sa nu treceti indiferenti pe linga aceste probleme, sa evaluati, pe linga productia agricola, rezerve alimentare sau industriale si acest mare potential, avind in vedere ca aproape toti inventa¬ sertare, proiecte pe care nu le-au scos la iveala pentru ca nu au fost multuniti nici de conditiile de cedare a drepturilor de autor, nici de faptul ca e aplicare, sa le urmareasca rau, culmea, tot ei cei obligati sa le puna in in productie, etc.

  Deocamdata acestia se gindesc la occident, ca o alternativa sigura, dar, fiind romani, sint sigur ca ar dori sa le aplice la noi, cu avantajele corespunzatoare, chiar daca la inceput nu vor fi platiti ca in occident. Deci, inca o data, va cerem drepturi “serioase” pentru autorii de brevete, pe care, altfel, ii vom pierde.

  Autor Mircea Tomoroga

      Editor: Admin | Afisat in: Interes general | Raspunsuri (0) | June 2012

  Scrie un raspuns sau pune o intrebare

  Poti folosii: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>