Numar total de pagini: 729

Ultimele articole publicate


  `

  Ultimele mesaje

   • stan ion: cum sa deschide revista sa pot vedea uu...
   • Admin: Am raspuns pe e-mail....
   • Liviu Popa: Buna, Am avut o publicatie in Tehnium p...
   • Admin: Speram sa va ajute....
   • Admin: Buna Ion, scopul intial al website-ului ...
   • Ion: Buna ziua, Am o mare rugăminte legat ...
   • Costica Neculau: Multumesc! O carte foarte buna ca incepa...
   • Admin: tocmai am verificat si functioneaza...
   • Morariu Calin: Fisierul revista_ret_no.14_-_publicata_...
   • Munteanu Danut: Buna ziua, Frumos situl dumneavoastra d...
  slideshow
   

  Bine ati venit pe website-ul nostru.

  Aici gasiti intreaga colectie a revistei Tehnium si RET in format electronic. Revistele contin articole din domeniul electronicii, scheme si circuite, foi de catalog, kit-uri si multe altele. De asemenea website-ul contine o colectie (in continua actualizare) de carti, documente, articole si alte publicatii din domeniul tehnicii toate scrise in exclusivitate in limba Romana.

  Colectie articole din revistele Tehnium

  Publicate in revista Tehnium intre 1970 – Ultimul numar

  Sursa de alimentare cu stabilizare de tenisune sau curent – Preamplificator – Sonerie muzicala – Automat stergator parbriz – Variatoare de putere – Intrerupator automat – Semafor – Fotoreleu – Ventilator – Generator de semnal – Telecomanda – Incinte acustice – Turometre electronice – VU-Metru – Alimentator stabilizat autoprotejat – Sursa de tensiune stabilizata – Amplificator de frecventa intermediara – Variator de tenisune pentru veioza – Lumandare electronica – Micro-emitator FM – Voltmetru digital – Modulator pentru lumini dinamice – Zar electronic – Ohmetru liniar – L-metru numeric – Punte RC – Divertisment – Detector de tensiune – Amplificator 10W – Ceas electronic – Metronom – Filtre active – Mixer – Sisteme cu microprocesoare – RX 2m – Etasj RF de putere – Orga de lumini – Oscilatoare CMOS – Stroboscop – Lampa de veghe – Sistem de iluminare si alarmare – Interfon telefonic – Tenis TV – Amplificator 40-60W – Efecte acustice
  Lista de articole din revistele RET

  Publicate in revista RET intre 1990 – 1995

  Ganduri de inceputUn bradut electronic [schema]HIFFYCereri ale tuturor electronistilor casniciuHARDfoi de catalogcomputers & softDe ce ne pleaca inventatorii?Turometru numeric [schema]DCE proiectePrincipalele standarde grafice pentru PC-uriAprindere electronica [schema]Cuvant de inceputVirusurile caluclatoarelorInfo SAT – Power Amplifiere 97W/4 ohmi [schema] – Dinamica sau zgomot si distorsiuni – Radio-TV, miniantena colectiva [schema] – Amplificator de banda larga [schema] – Foi de catalog – Indicator de tensiune pentru bateria automobilului (12V) – Programarea PROM-ului K155PE3 – R sat Feedhorn – Masuri de prevenire a virusurilor – Caractere ROM ale IBM PC – TurboPascal V3.0 – Rejector pentru receptie – Adaptor pentru receptia bistadardelor a sunetului la TV – AO produse in Romania – Dinamica sau zgomot si distorsiuni – Antena auto activa – Foi de catalog – Electronica liniara, stabilizator de curent – NEC Audio Frequency Circuits – Bigrafia Virusilor pakistanez – Extragerea unei coloane dintr-un fisier – Filozofie…. Matematica…. Informatica…. – Rsat – Receptr TV pentru Satelit – Amplificator de canal tv 7 – Amplificator UGW 88 … 198 MHz – Polarizator actionat cu motor cc – Turometru numeric – Dinamica sau zgomot si distorsiuni – FM Noise killer – Sound service – Alarm Clock – Actionare simpla pentru motoare electrice mici – Receiver R-Sat – Articol: Care e tendinta – Ceas digital cu alarma – Vobuloscop de banda larga – QTC-73’s – Amplificator de canal UIF – MICRO-TIM – Discuri opto-magnetice – Protectia accesului prin parola – Turbo Pascal V3.0 (III) – Compunera unui SPRITE – Sistem de afisare – The compact disk and the digital revolution – NEC power amplifier – Foaie de catalog – Receptor pentru emisiuniile TV difuzate prin satelit – Interfata computer sintetizator – Corector de ton pe 12 canale – Preamplificator pentru casetofon – Protejati calitatile amplificatoarelor – Sesizor de nivel

  Alte articole

  share_the_knowledge

  Am creat Tehnium.org nu doar ca un simplu website unde puteti gasi informatii publicate in carti, ci am creat website-ul ca sa oferim acces la informatii care sa va ajute in ceea ce faceti, in cariera, in hobby sau pur si simplu daca doriti sa va dezvoltati campul de cunoastere.

  Incepand cu anul 2013 o sa publicam articole cu informatii legate de inginerie electronica, electrotehnica, mecanica, chimica, etc.

  Articolele o sa aibe un caracter practic cara speram sa clarifice un subiect anume si de asemenea speram sa raspunda la intrebari care poate le-ati avut si la care nu ati gasit raspunsul pe internet sau prin carti.

  Ca adminstrator al website-ului am peste 12 ani de experienta in domeniul ingineriei si nu numai. Dorim prin Tehnium.org sa fac schimb de informatii si cunostinte pe care le-am acumulat de-a lungul aniilor si sa incurajez dezbaterea si elaborarea continutul articoleleor pana la epuizare.

  O sa incercam sa combinam ordinea aparitiei a articolelor in asa fel incat sa trateze subiecte cat mai diverse ca exemplu:
  – o sa vorbim de tehnica de “ardere” (Burn-in) a circuitelor electronice;
  – o sa tratam modelarea 3D a carcaselor pentru produse;
  – o sa vorbim de cum stabilesti o retea de supplieri pentru produsul tau;
  – o sa vorbim de certificarea produsului (CE, UL, TUV, C-Tick, etc);
  – tips and tricks ce trebuie urmarite cand desenzi scheme;
  – o sa explicam la ce sunt bune standardele IPC si ce poti face cu ele;
  – o sa explicam cum poti sa vinzi componente electronice sau mai bine cum poti sa faci rost de ele cand toti producatorii afiseaza cel putin 6 saptamani timp de livrare;
  – o sa vorbim de probleme dupa lansarea produsului tau pe piata si la ce trebuie sa fi atent;
  – o sa incercam sa oferim proceduri si template (sabloane) la documente importante pentru controlul calitatii si in general al controlului documentarii produsului;
  – o sa vorbim cum sa angajezi oameni si cum sa lucrezi cu ei ca sa ai produse care functioneaza bine;
  – tehnici de trasarea a cablajelor si la ce trebuie sa ai grija;
  – project management in dezvoltarea produsului;
  – si multe alte subiecte care sper sa fie create si de voi membrii si vizitatorii acestui website.

  In continuare Tehnium.org o sa afiseze documentatie (in mod legal) la care puteti avea access gratuit. Si daca nu am mai spus, tot ce am listat mai sus o sa fie gratis.

  Administrarea Tehnium.org